Peters resuméer från tävlingar.

 

Värmland runt (Svenska) Första SM-deltävlingen
 
Roger Gunnarsson från Markaryd läser noterna
Stefan och brorsan Tomas sköter servicen.
 
30/1 -09
Vi var på plats i Karlstad för att starta den efterlängtade premiären med EVO VIII som är alldeles nyinförskaffad efter nästan 1.5 års uppehåll från rallyskogen. Dagen började med träning av alla sträckor, riktigt nyttigt. Medans Roger och jag tränade så besiktade våran mekaniker, Stefan bilen nere i Karlstad. Sedan var det dags för första sträckan som började vid 19.00 tiden på Färjestadstravbana. En riktigt välpreparerad sträcka, riktigt rolig att köra och vi placerade oss på en 7:e plats. Sedan bar det av till nattvila, efter att vi bytt till transportdäck på bilen.
 
31/1 -09
Uppstigning 04.45 för att äta frukost och förbereda för den verkliga tävlingen som stundade och riktigt åksugen var jag. Vi satte oss i bilen och åkte mot serviceplatsen i Hagfors där mekanikerna, Stefan och brorsan Tomas väntade på att få gå igenom bilen lite snabbt, byta hjul och tanka bränsle. Sedan bar det av mot ss 2. Sträckan funkade riktigt hyfsat, trots att rattrosten verkligen sitter i kände jag och sträckan var riktigt svårkörd för all snömodd. Det är svårt att tillgodogöra sig de tydligt lästa noterna som Roger läser, men det gick bättre och bättre. Vi åkte sträckan på 6.54 (här var de tyvärr problem med tidtagningen, men vår riktiga tid i tidkortet var den) det betydde en 5:e plats på denna sträckan. Riktigt bra med tanke på den lite dåliga erfarenheten av bil och allt..
 
Sen bar de av mot ss 3 som jag sett fram emot, en lite snabbare sträcka och mindre moddig än ss 2. Det gick nog ganska skapligt här också ända till 9km in på sträckan, där jag höll in höger framhjul lite för tufft i innersvängen så vi var på väg att snurra. Men så envis jag är så försöker jag ändå styra upp bilen på vägen igen. Men tyvärr så låg där en riktigt vass sten som skar upp hasplåten som en konservöppnare. Den träffade kylare och intercoler så illa att det inte var möjligt att fortsätta, utan det var bara att inse det riktigt tråkiga att det var bara att bryta tävlingen !
 
Hela arrangemanget var en härlig upplevelse att få medverka i, men nu fick vi tyvärr inte nå ända fram till målet denna gång. Nu skall jag göra i ordning bilen i finast möjliga skick igen så snart det är möjligt. Och jag hoppas det löser sig riktigt bra. Så vi får vara med på startlinjen redan om två veckor uppe i Hudiksvall, där första Supercuptävlingen går den 14 Februari.
 
Tackar alla ni som gjort denna tävling möjlig att genomföra !!!
 
Mvh. Peter

 

Likenäs 23/1-09
Helgens test var en riktig höjdare. När vi kom upp till Likenäs vid nio tiden efter 3.5 timmars åkning i riktigt snöstormsväder hela vägen, hade Joakim Carlström (från Kalmar, förra årets SM 5:a) redan lastat av och stod redo för att börja åka. Fasen, det var drygt en meter höga snövallar och det snöade ymnigt med en riktigt kall blåst, vilket före, som att åka rådel.

Och inte nog med att han och jag var där för test, utan det var även världsteamet från Ford England med en sprillans ny WRC FOCUS. Och som testförare visade det sig vara en mycket känd förare, dom berättade att allt runt honom var topphemligt. Han skulle köra Forden hela förmiddagen och sedan från kl.12.00 skulle ett team från Frankrike med en lika sprillans ny Citroen hålla med bil, han skall visst välja mellan att åka Ford el Citroen, ganska angenäma valmöjligheter. Jäkligt kul att få åka test med en sån herre i samma skog.
 

Men åter till oss då, vi hade en sträcka på ca 6km med riktigt bra o omväxlande karaktär att testa på. Både snabbt och knixigt med några lyft. Jag hade varit riktigt noga med att ställa in bilen hemma i verkstan innan avfärd, hade justerat hjulvinklarna på ett helt annat sätt än jag åkt med förut därför att en människa med mycket erfarenhet tyckte jag skulle prova. Men jag kände redan efter 2:a åket att bilen sladdade hejdlöst in i sväng, så de blev till att ställa om bakhjulen. Skruvade in lite mer toe-in och det visade sig vara rätt medicin, för bilen blev stadig som tåget. Efter det testade vi lite olika diffinställningar, men det var helt ok det vi hade gjort hemma i verkstan tidigare. Så de kändes riktigt bra att hitta, vad jag tror är ganska rätt för bilen. Och jag kan också säga att jag är lite förvånad att jag hittade känslan i bilen redan i första svängen. Trots att jag inte suttit i en tävlingsbil sedan oktober -07.

 
Så idag har jag börjat göra i ordning bilen igen för att den ska vara i topptrim nu till Svenska rallyt som börjar på fredag. Och jag är så jäkla sugen på att få svar på var i SM-fältet vi står oss tidsmässigt.

Mvh Peter

 

LBC-Ruschen 10/3-07
Det är med blandade känslor jag tvingades meddela att vi tvingats lämna återbud till den super fina tävlingen i Lima. Jag fick det konstaterat sent i veckan att "Transfern" (mellandiffen) i bilen har gått sönder, och eftersom tiden är alldeles för knapp för att rätta till felet så har jag tvingats inse fakta att vi är tvungna att avstå Lima-tävlingen, hmm. Men det känns ändå för jäkla skönt att jag fått konstaterat vad som hänt med bilen, därför att när vi åkte sista sträckan i Kopparberg trodde jag att jag själv blivit helt knäpp, ska försöka berätta:

En mil in på sträckan kom vi in en riktig höger efter ett snabb åkt parti, och vi hade bara bakbroms, vilken överraskning!!! Jag fick ta hjälp av både yttervallen in i svängen och innervallen i svängen för att överhuvud taget klara av svängen, spännande. Självaste "rally-farsan" Ekström stod i svängen och kollade och hade lite antydningar om min något vårdslösa ingång i svängen och det förstår jag *Ler*. Själv blev jag riktigt förvånad på bilens beteende. Så resterande 2 mil av sträckan gick i mycket lugnt tempo, vi var ju 1 minut långsammare än vi åkt sträckan på precis innan (SS1 och SS3 var ju samma sträcka) så det bevittnar väll temposänkningen!
Så för min del är det nu bara att reparera det som gått sönder och sikta in mig på sommarpremiären som strax kommer i stället. Mera info om när och var det blir kommer inom kort!
Ha det gott alla gas glada, och Plattan i Mattan!!!
Mvh Peter.

 

Kopparsvängen 24/2-07
Hej å hå !!
Tänkte skriva lite efter Totalsegern i Kopparberg igår !
Men vet inte hur ja skall börja... Hade kommit överens med brorsan Tomas och min andra mek Tony att vi skulle åka från verkstaden strax efter 8 igår morse. Tomas var där i exakt rätt tid. Men då låg jag fortfarande kvar under bilen och försökte få ihop det sista innan lastning och färd mot Kopparberg. Hade skruvat hela natten men med lite hjälp så var bilen strax startklar. Varmkörde den först när den stod upphissad för att försäkra mig om att allt snurrade som det ska i transmissionen och det lät och kändes helt perfekt så det var bara att lasta och ta sig en riktig dusch och sen iväg mot Kopparberg! Allt flöt på med besiktning och anmälan och en stunds väntan innan start. Kände mig super åksugen trots att det blev dåligt med sömn under natten. Så väl ute i skogen kändes bilen helt perfekt, och Martin Holmdahl som åkte med för andra gången läste noterna mycket bra! Tror det kommer att bli riktigt kul om vi får åka några tävlingar ihop och lära känna varandra riktigt väl, då kommer både säkerheten och tempot att stiga. Känns också jäkligt tryggt att ha med bra killar i servicen, Tomas och Tony vet precis vad som skall göras och gör det jäkligt bra! Nu blev det ju en totalseger för vår del, och det känns jäkligt kul efter allt strul det varit en tid!!! Men jag måste bara undra, var är alla andra som brukar vara med på tävlingarna, fasen, det är ju ändå FM/DM. Nu ser jag fram emot att få åka Supercup tävlingen i Lima, där det alltid brukar vara fullt med tävlande och riktigt fina vägar!!!
Tack igen alla ni som gjort denna andra totalseger möjlig!!!
Rallyhälsningar från Hidingsta // Peter

 

Hälsingerallyt 17/2-07
Hej och God kväll alla goa vänner!!
Nu har vi parkerat här hemma igen efter ett litet äventyr i Hälsingeskogarna. Och det är ju med blandade känslor jag sammanfattar årets första Supercup tävling. Enligt min egen känsla i bilen så började vi ganska lugnt på dom första två sträckorna, ville känna mig för hur det funkade med noterna och även hur bilen betedde sig, har ju inte suttit i bilen sen den 4/11 -06 och jag kan säga att jag icke fick in så mycket av vad Martin i högerstolen försökte framföra till mig, men ändå visade det sig senare att vi låg på 5:e plats totalt efter ss 2, och det känns ju ganska bra med tanke på förberedelserna. Men sen kändes det riktigt bra inne på ss 3, ett helt annat tempo på åkningen och dessutom hade jag börjat att ta åt mig noterna Martin läste, men tyvärr tog det roliga slut 1,1 mil in på sträckan, då lossar en gummibussning som håller växelföraren på plats ute vid växellådan (hmmmm) så det innebär att jag inte får i någon växel över huvud taget. Skittråkigt!!!! Så det är bara att acceptera att vi blir ståendes 1,1 mil in på ss 3, bara att invänta att vi blir utsläppta från sträckan så jag får komma hem och skruva. Så det blir att meka isär alla grejer runt växellådan för genomgång nu igen för tanken är att vi skall få va med och tampas om tätpositionen i Kopparberg nästkommande helg! Och vi får se om jag lyckas få ihop grejerna så snabbt, hur som helst så tackar ja Martin och mina övriga nära vänner som gjorde denna helg till något minnesrikt!!!
Ha de gott så länge // Peter